A început VACCINAREA ANTIGRIPALĂ. Ministerul Sănătăţii a cumpărat 500.000 de doze din străinătate

Institutul Cantacuzino nu a produs nici de data aceasta dozele, vaccinurile antigripale fiind luate din import. Asta în contextul în care institutul are autorizaţiile de funcţionare şi a primit susţinerea preşedintelui şi a premierului. Ministerul Sănătății a trebuit să cumpere 500.000 de seruri din străinătate pentru campania de imunizare gratuită care începe marţi, informează România TV.

13 oct. 2015, 08:22
A început VACCINAREA ANTIGRIPALĂ. Ministerul Sănătăţii a cumpărat 500.000 de doze din străinătate

Sute de mii de doze au ajuns deja în farmacii şi la medicii de familie şi urmează să fie administrate pacienţilor, în special copiilor, femeilor însărcinate, bătrânilor sau bolnavilor cronici, dar şi personalului medical.

Citeşte şi Importanţa VACCINĂRII ANTIGRIPALE. Care este PERIOADA OPTIMĂ şi ce persoane sunt mai predispuse la boală

Nici anul acesta, Institutul Cantacuzino nu a produs aceste doze, mai ales în urma scandalului de anul trecut după ce conturile au fost blocate. Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 500.000 de astfel de doze cu 5,7 milioane de euro. Dozele vor fi distribuite gratuit în cazul acestei campanii de vaccinare care începe marţi.

Institutul are autorizaţiile de funcţionare şi a primit şi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis, dar şi premierului Victor Ponta.

În ultimul timp s-au înregistrat tot mai multe cazuri de viroze. Doar în ultimele trei zile au fost 50 de astfel de cazuri.

Citeşte şi Bănicioiu, despre proiectul de lege privind vaccinarea: Nu este forma finală. Va fi dezbătut în Parlament