A încercat să violeze o femeie după ce poliţiştii l-au lăsat să plece acasă în urma altei infracţiuni

Un bărbat din Iaşi a fost lăsat de poliţişti să plece acasă, chiar dacă fusese prins în flagrant în timp ce fura. Fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în drum spre casă, ieşeanul a încercat să violeze o femeie. Şi asta nu e tot. Bărbatul era cercetat şi sub control judiciar, într-un alt dosar al DIICOT, pentru contrabandă de ţigări.

04 feb. 2016, 06:48
A încercat să violeze o femeie după ce poliţiştii l-au lăsat să plece acasă în urma altei infracţiuni

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi investighează cazul unui bărbat care a încercat să violeze o ieşeancă imediat după ce a ieşit din sediul Poliţiei, unde fuse­se audiat pentru o altă infracţiune. 

Potrivit propunerii de arestare preventivă, Dan Baboi, în vârstă de 35 de ani, a fost prins în flagrant în seara zilei de 25 ianuarie, în timp ce a fura bunuri în valoare de 214 lei dintr-un supermarket. În ace­eaşi seară a fost condus la se­diul Secţiei 1 de Poliţie, pentru audieri, fiind lăsat de agenţi să plece acasă. Decizia poliţiştilor ridică mari semne de întrebare având în vedere faptul că Bamboi fusese prins în flagrant furând şi este şi recidivist. Mai mult, în momentul respectiv era cercetat sub control judiciar într-un alt dosar al DIICOT, pentru contrabandă de ţigări.

După ce a plecat de la Poliţie, în timp ce traversa pasarela pietonală ce face legătura între strada Sarmisegetuza şi Ştrandul Municipal Iaşi, Dan Bamboi a observat o femeie care stă­tea în mijlocul pasarelei şi privea înspre Bahlui.

CITEŞTE ŞI Profesor din Iaşi, lovit de un elev care juca leapşa: „A dat cu palma, nu cu pumnul”

„A abordat-o, pro­pu­nându-i acesteia iniţial să îl în­soţească la cafea, însă, izbindu-se de refuzul victimei, i-a propus di­rect să întreţină un raport sexual cu el. Fiind refuzat, a prins persoana vătămată de geacă, întrucât aceasta a încercat să fugă, a târâ­t-o spre capătul pasarelei, încer­când să o tragă sub pasarelă, însă victima s-a prins cu mâinile de gardul ce împrejmuieşte staţia de pompare a apei, împotrivindu-se”, se arată în propunerea de arestare a procurorilor ieşeni.

Aceştia au mai stabilit că Bamboi a continuat să tragă de hainele victimei, a tras-o de păr şi a lovit-o. Agresorul s-a oprit după ce în zonă au ajuns două martore, moment în care Bamboi a fugit înspre Spitalul Arcadia. El a fost prins după ce a recunoscut fotografia prezentată de poliţişti.

În cele din urmă, Dan Baboi a fost arestat pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Tribunalul Iaşi după ce, în primă instanţă, Judecătoria respinsese propunerea de arestare preventivă a procurorilor.