A luat de la gura copiilor: Un preot a FURAT alocaţiile orfanilor

Un preot din Satu Mare a ajuns pe mâna poliţiei pentru că ar fi furat alocaţiile unor copii orfani care trăiesc într-un centru. Mai mult, în plină iarnă i-ar fi lşăsat şi fără lemnele cu care se încălzeau. Acum, slujitorul Domnului riscă dosar penal, dar şi excluderea din cler.

RomaniaTV.net
02 feb. 2014, 08:49

Preotul Dan Covaci este cercetat de magistraţii Judecătoriei Carei pentru că şi-ar fi însuşit suma de 15.000 de lei, ceea ce reprezintă alocaţiile pe doi ani ale celor opt copii de la casa de tip familial „Mihaela” din localitatea Tăşnad, instituţie pe care a administrat-o până în 11 decembrie 2013, când a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Preotul administra această instituţie socială. El fusese desemnat prin hotărâre judecătorească ca reprezentat legal cu drepturi şi obligaţii părinteşti pentru cei opt copii aflaţi în centru.

Mai mult de-atât, preotul i-a lăsat pe copii, în plină iarnă, fără bani de lemne, potrivit România TV. În urma investigaţiilor, s-a aflat că preotul ar fi vândut 7,8 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 2.000 de lei. 

Din aceste motive, pe 12 decembrie, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare a decis să-i suspende contractul de muncă pe toată durata cercetării penale. Magistraţii din Carei au decis că parohul poate fi cercetat în stare de libertate. În şedinţa din 14 ianuarie 2014, Judecătoria Carei a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara în perioada 11 ianuarie – 9 februarie 2014. Decizia magistraţilor vine după ce Dan Covaci a depus mai multe plângeri împotriva ordonanţei procurorului de caz, privind măsurile preventive luate la adresa sa.