A murit actriţa Dora Bryan

Actrita Dora Bryan, in varsta de 91 de ani, un mare nume in industria britanica a divertismentului, a murit intr-un spital din Brighton.

RomaniaTV.net
24 iul. 2014, 09:00
A murit actriţa Dora Bryan

Actrita de teatru si film, dar si om de televiziune si de radio, Dora Bryan a jucat in seriale gustate de public, cum ar fi „Last of the Summer Wine”, „Absolutely Fabulous”, dar si in filmul ” A Taste Of Honey”, din 1962, distins cu Bafta, arata BBC.

Dora Bryan a lasat in urma doi fii, pe Daniel si pe William.

Pe numele real Dora May Broadbent, nascuta in Southport, aceasta si-a schimbat numele de familie cand a ajuns la Londra, in Bryant. Cum insa ultima litera a fost omisa la un moment dat in generic, la TV, a ramas cu noul nume, Dora Bryan.

Debutul pe scena si l-a facut la 12 ani. N-a avut o viata usoara in plan personal, suferind doua caderi nervoase. O fiica adoptata, Georgina, a murit de pe urma alcoolismului, iar propriul sot a decedat in 2008, fiind bolnav de Alzheimer.

Actrita a fost afectata si ea de pierderi de memorie, care, in cele din urma, au dus la retragerea de pe scena, in 2006, pentru ca nu-si mai putea invata replicile.