A MURIT antrenorul Alexandru Amarandei. A fost internaţional de tineret şi a jucat la STEAUA

Alexandru Amarandei a încetat din viaţă, duminică, în urma unor probleme la inimă. Era bolnav de câţiva ani, iar în ultima perioadă se retrăsese din sport.

19 iun. 2017, 08:08
A MURIT antrenorul Alexandru Amarandei. A fost internaţional de tineret şi a jucat la STEAUA

Alexandru Amarandei a fost un mare fotbalist, a jucat o perioadă bună la Steaua, dar şi un profesor bun de sport. A început să predea în 1982, la Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Vaslui.

TRAGEDIE în UFC. Tim Hague a murit la două zile după un KO năucitor VIDEO

Născut pe 7 august 1953 la Târgu Jiu, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Suceava, Alexandru Amarandei a avut un parcurs frumos ca jucător de fotbal. Şi-a început cariera la Politehnica Iaţi, unde a evoluat între 1966 şi 1973. În 1971 a evoluat pentru naţionala de tineret în cadrul turneului de la Viareggio. În perioada anilor 1973-1974 a îmbrăcat tricoul echipei Steaua intrând astfel în istoria clubului. În 1975-1978 a jucat pentru CSM Suceava. Ajuns în 1978 pe plaiuri vasluiene, reuşeşte să-şi impună stilul fotbalistic dedicându-se vieţii de profesor antrenor pentru generaţii şi generaţii de fotbalişti, care ulterior au ajuns la diferite echipe importante din întreaga ţară.