A MURIT cel mai bătrân PATRON de CLUB DE FOTBAL

Tafi Ziyabuya Moyo, cel mai bătrân patron de club din lume, a murit la vârsta de 108 ani. Moyo era cu 20 de ani mai în vârstă decât clubul pe care l-a condus!  

20 dec. 2014, 14:44
A MURIT cel mai bătrân PATRON de CLUB DE FOTBAL

Tafi Ziyabuya Moyo a trecut în nefiinţă la spitalul Mater Dei din oraşul Bulawayo, la 108 ani. Moyo a fost patronul formaţiei FC Highlanders (n.r. – „Nemuritorii”) Bulawayo, una dintre cele mai puternice echipe de fotbal din Zimbabwe, scrie Sport News.

Tafi Ziyabuya Moyo făcea parte dintre-una dintre cele mai influente familii din Zimbabwe şi avea afaceri în domeniul transporturilor.

„Povestea lui la Highlanders a fost foarte lungă. A făcut multe pentru acest club, inclusiv prin faptul că a transformat o casă a sa într-unul din sediile clubului, unde este ţinut echipamentul. Sincere condoleanţe familiei. Echipa e mai săracă fără Moyo”, a spus Jimmy Ncube, unul dintre conducătorii clubului.

La echipa patronată de Tafi Ziyabuya Moyo au jucat şi nume uriaşe ale fotbalului din Zimbabwe, precum portarul Bruce Grobelaar (în ediţia 1973-1974) şi Peter Ndlovu (în perioada 1988-1990).

FC Highlanders Bulawayo este al doilea cel mai iubit club din Zimbabwe, cu un milion de suporteri, după Dynamos Harare, care are 7 milioane de fani.