A murit compozitorul Ian Fraser. Avea cancer

Compozitorul Ian Fraser, recompensat de-a lungul anilor cu 11 premii Emmy din 32 de nominalizări, a murit vineri din cauza unui cancer la vârsta de 81 de ani

01 nov. 2014, 17:15
A murit compozitorul Ian Fraser. Avea cancer

Graţie celor 11 premii Emmy câştigate de-a lungul anilor, din 32 de nominalizări primite, Ian Fraser a fost cel mai premiat compozitor-dirijor din istoria televiziunii americane, scrie Mediafax.ro.

A primit o nominalizare şi la premiile Oscar pentru coloana sonoră a filmului „Scrooge” (1970) şi a dirijat orchestra care a cântat live la ceremonia de decernare a premiilor Academiei de film americane în 1984. Ian Fraser a fost, de asemenea, directorul muzical al galelor Emmy Awards din 1984, 1993 şi 2002.

Muzicianul britanic a fost un bun prieten şi colaborator apropiat al actriţei Julie Andrews şi a devenit aranjorul muzical al show-ului TV de varietăţi prezentat de aceasta la începutul anilor ’70. De asemenea, Ian Fraser a fost directorul muzical al albumelor de Crăciun lansate de Julie Andrews şi al spectacolelor de pe Broadway în care a jucat celebra actriţă.