A murit de cancer de colon la numai 40 de ani pentru ca a ignorat niste semne evidente

O femeie a murit la numai 40 de ani din cauza cancerului de colon, pentru că a ignorat simptomele acestei boli necruțătoare. Sora acesteia trage un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe toți oamenii să aibă mai multă grijă de sănătatea lor, de la primele simptome. Iată care sunt semnele care ar trebui să-ți dea și ție de gândit.

16 dec. 2018, 07:55
A murit de cancer de colon la numai 40 de ani pentru ca a ignorat niste semne evidente

Pe site-ul prevention.com o jurnalistă a povestit cum sora ei a murit de cancer de colon, pentru a trage un semnal de alarmă și a-i face pe oameni să meargă la medic încă la primele simptome, înainte de a nu fi prea târziu. Articolul său a devenit viral pe rețelele de socializare.

Julissa Catalan a dezvăluit faptul că sora ei, Emma, a murit de cancer de colon în anul 2010. Ar fi avut șanse să trăiască, spun medicii, dacă ar fi cerut ajutor de la primele simptome.

Când a primit diagnosticul, boala era deja în stadiul IV. Însă, din cauza unor complicații în legătură cu asigurarea medicală, simptomele s-au agravat și nu s-a mai putut face nimic pentru aceasta.

Emma a ignorat simptome precum regurgitații urât mirositoare, oboseală cronică, diaree, sânge în scaun și crampe dureroase. S-a gândit că aceste semne sunt rezultate unor boli ușoare, precum o alergie alimentară sau sindromul premenstrual cu care se confrunta în fiecare lună.

Emma, diagnosticată de medici cu colită

După o primă hemoragie spontană, când s-a trezit cu pantalonii plini de sânge, Emma s-a dus la două clinici, dar pentru că nu avea asigurare medicală, nu și-a permis să meargă la un gastroenterolog. Niciunul dintre medicii care au vazut-o nu i-au recomandat o colonoscopie, ci i-au pus diagnosticul de colită.

Mai multe detalii, pe revista Teo