A MURIT Ion Croitoru, un luptător de origine română din Canada

Ion Croitoru, un luptător de origine română din Canada, a murit la doar 53 de ani, după o viață tumultoasă: a fost acuzat de crime, de trafic de droguri și de bombardarea unui sediu de poliție!

23 feb. 2017, 14:37
A MURIT Ion Croitoru, un luptător de origine română din Canada

Ion William Croitoru s-a născut la Ontario, pe 7 decembrie 1963, din părinți români. A jucat hochei, ca junior, la Kirchener Rangers, apoi s-a reorientat alegând lumea wrestlingului, unde a debutat în 1984. Și-a făcut un nume, a trecut de la o categorie la alta, a devenit și campion. În 1987 a avut o luptă televizată cu celebrul Hulk Hogan. Cariera și-a terminat-o în 1988. De atunci, drumurile sale s-au intersectat tot mai des cu ale poliției, pentru că a trăit mereu la limita legii, scrie Libertatea.

A fost arestat pentru trafic de cocaină, agresiune şi atentat cu bombă asupra unui post de poliţie. În 2005 a fost arestat pentru un dublu asasinat din 1998. A stat 7 luni în închisoare, dar a fost eliberat din pricina lipsei de dovezi. În 2009, a fost arestat împreună cu alți 7 membri ai grupului „United Nations”, fiind acuzați de conspirație în vederea comiterii unor crime contra altor membri ai unor grupări rivale. A primit 13 ani de pușcărie pentru că a recunoscut că a paricipat la conspirație pentru ucidere. Fiindcă în alte ocazii a încălcat termenii eliberării condiționate, Croitoru se afla într-o casă supravegheată din Vancouver, acolo unde a și murit pe 21 februarie. Motivul decesului nu este cunoscut.