A murit Jo Walker-Meador, cea mai mare promotoare a muzicii country

Jo Walker-Meador, femeia care a condus Asociaţia americană de muzică country timp de 29 de ani, a murit la vârsta de 93 de ani. Ea a suferit un accident cardiac.

RomaniaTV.net
17 aug. 2017, 06:14
A murit Jo Walker-Meador, cea mai mare promotoare a muzicii country

Jo Walker-Meador a crescut într-o familie numeroasă, cu 11 copii. Ea a lucrat la o fabrică de avioane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi a vrut să se facă profesoară, dar s-a angajat la Asociaţia americană de muzică country în 1958.

Când directorul executiv Harry Stone a părăsit asociaţia în 1962, colegii au propus ca Jo să preia funcţia, pentru că „oricum face toată treaba”. Jo Walker-Meador a condus asociaţia până în 1991.

Sub conducerea ei, au fost înfiinţate premiile anuale pentru muzică country şi festivalul anual de muzică country. Tot ea a creat Country Music Hall of Fame şi a muncit toată viaţa pentru răspândirea acestui gen muzical. Cât timp a condus asociaţia, posturile radio dedicate muzicii country s-au înmulţit de la 100 la mai mult de 2.000.

După retragerea ei din activitate, asociaţia a instituit premiul „Jo Walker-Meador”, acordat celor care aduc o contribuţie esenţială în muzica populară americană.