A murit Karl Albrecht, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei. Ce imperiu conducea

Karl Albrecht, omul de afaceri german care a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, după ce a fondat în anii '60 lanţul de supermaketuri Aldi, a decedat la vârsta de 94 de ani.

22 iul. 2014, 07:56
A murit Karl Albrecht, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai planetei. Ce imperiu conducea

Karl Albrecht a ocupat locul doi în topul celor mai bogaţi oameni din Germania şi locul 35 la nivel global, cu o avere estimată la 20,9 miliarde de dolari, scrie zf.ro. Lanţul de supermarketuri Aldi, pe care Karl Albrecht l-a fondat alături de fratele său, Theo, s-a clasat anul trecut pe poziţia 11 în clasamentul celor mai mari retaileri, conform companiei de cercetare din Londra, Planet Retail.

Citeşte şi Lumea filmului este în DOLIU. Celebrul actor James Garner a murit

În 1962, fraţii Albrecht au divizat compania în două entităţi separate – Aldi Sued şi Aldi Nord, în urma unui conflict ce viza vânzarea de ţigarete în magazine. Karl Albrecht a refuzat să ofere declaraţii presei şi s-a retras din viaţa publică în urmă cu mulţi ani, pe vremea când era încă la începutul carierei. El a preluat conducerea subdiviziunii Aldi Sued, prezentă pe pieţele din Germania, SUA, Marea Britanie, Australia şi estul Europei.