ULUITOR: A murit la 14 ani din cauza unui tampon

O adolescentă din Marea Britanie a murit din cauza unei infecții extrem de rare, după ce a utilizat pentru prima dată un tampon. Familia fetei a declanșat o campanie de informare cu privire la riscurile pe care le prezintă utilizarea tampoanelor.

17 nov. 2013, 15:47
ULUITOR: A murit la 14 ani din cauza unui tampon

„Natasha a murit din cauza unui șoc toxic după ce a utilizat pentru prima dată un tampon. Într-adevăr, există riscul de a intra în șoc toxic dacă folosești un tampon prea mult timp, dar Natasha a respectat instrucțiunile de pe pachet și l-a utilizat corect”, au postat pe contul de Facebook părinții fetei, potrivit Daily Mail, citat de EVZ.ro.

Inițial, medicii au crezut că Natasha a murit din cauza unei septicemii, sindromul șocului toxic afectând, în Marea Britanie, doar 40 de oameni pe an. În general, acest sindrom apare atunci când stafilococul auriu sau bacterii streptococe, care trăiesc la nivelul pielii, ajung în sânge și produc toxine periculoase.

„Am simțit că, în memoria Natashei, trebuie să-i ajutăm pe oameni să înțeleagă ce înseamnă sindromul șocului toxic și cum poate fi evitat”, au mai precizat părinții adolescentei pe Facebook.

Citeşte şi:Medicii au UCIS-O: Cum a murit Natasha la 16 ANI pentru că specialiştii NU I-AU DEPISTAT BOALA