A murit la 28 de ani după ce a mâncat o „delicatesă” la o petrecere. Infecţia i-a provocat coma, iar medicii nu l-au putut salva

Sam Ballard a murit la doar 28 de ani, el fiind un rugbist promiţător în urmă cu opt ani. În 2010, la o petrecere, a mâncat un limax şi de atunci a început calvarul. Infecţia l-a dus în comă, apoi a trăit restul zilelor într-un scaun cu rotile.

06 nov. 2018, 08:46
A murit la 28 de ani după ce a mâncat o „delicatesă” la o petrecere. Infecţia i-a provocat coma, iar medicii nu l-au putut salva

Sam şi mai mulţi prieteni se distrau în Sydney, iar Jimmy Galvin, unul dintre martori a povestit ce s-a întâmplat exact atunci, în 2010. „Stăteam de vorbă la un pahar de vin roşu şi încercam să ne comportăm ca nişte adulţi atunci când am văzut un limax (n.red. – melc fără cochilie) târându-se pe jos. Apoi a fost o scurtă conversaţie. ‘Să-l mănânc?’ a întrebat Sam. Apoi, bang! Şi aşa s-a întâmplat toată treaba”, a spus acesta.

În zilele următoare, sportivul a început să se simtă tot mai rău, a ajuns la spital şi aici s-a constatat că a fost infectat cu viermele pulmonar al şobolanului. Microbul s-a extins, a ajuns la creier şi Sam a intrat în comă, stare în care s-a aflat 420 de zile. A ajuns să trăiască în scaun cu rotile, iar acum a decedat.

Limaxul este numele dat mai multor moluşte gasteropode cu corpul alungit, lipsit de cochilie. Este extrem de dăunător culturilor de legume.