A murit Mama Corleone. Actriţa Morgana King a fost soţia lui Marlon Brando şi mama lui Al Pacino în trilogia Naşul

Actriţa Morgana King, care a jucat în trilogia "Naşul/ The Godfather" şi care a fost nominalizată la premiile Grammy, a murit la vârsta de 87 de ani.

15 aug. 2018, 15:21
A murit Mama Corleone. Actriţa Morgana King a fost soţia lui Marlon Brando şi mama lui Al Pacino în trilogia Naşul

Morgana King a interpretat rolul Carmela Corleone, soţia lui Don Vito – Marlon Brando în film – în primele două părţi ale trilogiei regizate de Francis Ford Coppola. King a murit de cancer pe 22 martie în locuinţa din Palm Springs, California, a confirmat legistul, dar moartea ei nu a fost anunţată până când prietenul s[u John Hoglund nu a publicat un mesaj de condoleanţe.

Aducându-i un omagiu pe Facebook, el a spus că „în timp ce mulţi îşi vor aminti de ea ca soţia lui Marlon Brando şi mama lui Al Pacino„, King a reprezentat şi o „figură majoră” a scenei de jazz.

După ce a reluat rolul din „Naşul”, în continuarea din 1974, ea a refuzat să filmeze într-un coşciug din motive de superstiţie.

Potrivit The Washington Post, Coppola a folosit-o pe King ca un punct de referinţă cultural pe platouri datorită rădăcinilor ei siciliene. „Francis m-a întrebat dacă platoul arată ca o adevărată casă siciliană”, spunea ea în 1988. „I-am spus să pună o statuie a Sfântului Anton pe perete„.

Născută în New York din părinţi italieni, tatăl ei – un muzician autodidact – a murit pe când ea avea 11 ani, lăsând-o în grija mamei, care locuia în Bronx.

În afară de rolul din „Naşul/ The Godfather”, King a apărut alături de Danny Aielo în „Brooklyn State of Mind” din 1998 şi în soap opera „All My Children” de la ABC.

A continuat de asemenea o carieră prolifică în muzică, concertând în cluburi de-a lungul deceniilor. A lansat cel de-al 20-lea album în 1992, şi a susţinut ultimul concert live în 2000.

King a fost căsătorită de două ori, prima dată cu trompetistul Tony Fruscella, la vârsta de 17 ani, dar cuplul a divorţat după nouă ani, potrivit LA Times. Mai târziu, s-a căsătorit cu trombonistul Willie Dennis, în 1961, dar acesta a murit în urma unui accident de maşină patru ani mai târziu. Fiica ei din prima căsătorie, Graysan Simental, a murit în 2008. I-a supravieţuit un nepot.