A MURIT REGELE ROMILOR, FLORIN CIOABĂ

Autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, informează România TV.

18 aug. 2013, 08:45
A MURIT REGELE ROMILOR, FLORIN CIOABĂ

Informaţia a fost confirmată de rudele lui Cioabă, care au precizat că decesul s-a produs în jurul orei 09.30, în urma unui stop cardio-respirator.

Potrivit lui Dorin Cioabă, fiul lui regelui romilor, trupul lui Florin Cioabă va fi adus în ţară în cursul zilei de luni, în funcţie de încheierea formalităţilor la Ambasada României din Turcia, transportul urmând să fie făcut cu un avion privat.

Rudele lui Cioabă aflate la spitalul din Antalya au contactat deja o firmă locală de servicii funerare, care ar urma să se ocupe inclusiv de documentele necesare şi de asigurarea transportului până la reşedinţa din Sibiu a „regelui” romilor.

O parte a rudelor lui Florin Cioabă se vor întoarce duminică în ţară, tot cu avionul, în vederea pregătirilor pentru înmormântare.

În demersurile pentru repatrierea lui Florin Cioabă se implică şi personalul din Ambasada României la Ankara şi din Departamentul Afaceri Consulare din Centrala MAE de la Bucureşti, la solicitarea de asistenţă venită din partea membrilor familiei.

Florin Cioabă a suferit un preinfarct, luni după-amiază, în timp ce se afla în concediu cu familia în Antalya, Turcia, fiind  în stare gravă timp de mai multe zile.

El a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi a fost transferat, vineri, de la spitalul Anadolu din Antalya la spitalul Akdeniz Üniversitesi din aceeaşi provincie a Turciei. Acolo, medicii i-au montat, vineri seară, un dispozitiv de asistare circulatorie, care să-i ajute inima să pompeze sânge. Regele romilor părea să se simtă mai bine, ieşise din comă şi era în stare stabilă, potrivit fiului acestuia Dorin Cioabă.

VEZI ŞI Şerban Brădişteanu, solicitat în Antalya de familia lui Florin Cioabă, după preinfarctul acestuia

Regele romilor Florin Cioabă s-a făcut remarcat prin demersuri pentru şcolarizarea membrilor comunităţii şi „pionieratul”, cel puţin declarativ, în schimbarea tradiţiei căsătoriilor la vârste fragede, dar şi prin prietenia cu familia preşedintelui Băsescu. Citeşte mai mult