A murit un fost preşedinte. A fost artizanul politicii de reconciliere cu fostul bloc comunist GALERIE FOTO

Fostul preşedinte vest-german Walter Scheel, care a fost artizanul politiciii de reconciliere a Europei Occidentale cu fostul bloc comunist, a încetat din viaţă, la vârsta de 97 de ani.

25 aug. 2016, 07:23

Walter Scheel, artizanul politicii vest-germane de reconciliere cu fostul bloc comunist în perioada când când a fost ministru de Externe, iar apoi a devenit preşedintele ţării a murit miercuri, 24 august, la vârsta de 97 de ani.

Biroul de presă al actualului preşedinte al Germaniei, Joachim Gauck, a informat, joi, că Scheel „a murit în urma unei lungi suferinţe”. Gauck a ţinut să sublinieze că Scheel a fost „un politician care contribuit foarte mult la modelarea destinului Germaniei pe termen lung (…) Promovarea conceptului unităţii europene s-a aflat în centrul preocupărilor sale”. Gauck a mai spus că Scheel „a recunoscut de la început importanţa unei politici de integrare europeană pentru Germania”, informează Associated Press. 

Citeşte şi Nicolas Sarkozy, din nou la prezidenţiale. El şi „Republicanii” lui vor să facă „Totul pentru Franţa”

Cu toate acestea, în 1978, Scheel a mărturisit că a fost înregistrat ca membru al Partidului Nazist  în timpul războiului, dar a ţinut să precizeze că el, personal, nu a făcut niciodată cerere de înscriere în acel partid.