DOLIU în lumea muzicii. A murit un mare cântăreţ: „Sunt prăbuşită. Nu-mi vine să cred”

Cântărețul Laurent Rossi, fiul lui Tino Rossi a murit la Paris, la vârsta de 67 de ani, din cauza unui atac de cord survenit în locuința sa, unde se afla singur, informează AFP.

22 aug. 2015, 08:08

„Sunt foarte tristă și prăbușită. Nu-mi vine să cred”, a declarat pentru AFP cântăreața Mireille Mathieu. „Îl cunosc de când mi-am început cariera. Am fost foarte prieteni. Aveam aproape aceeași vârstă”, a adăugat celebra interpretă franceză.

Date fiind circumstanțele morții, Parchetul din Paris a ordonat deschiderea unei anchete pentru clarificarea împrejurărilor decesului cântărețului.

El va fi înmormântat în cripta familiei din cimitirul marin Ajaccio de pe insula Corsica, acolo unde se odihnește și Tino Rossi, care a murit în 1983, precum și mama lui Laurent, actrița de origine italiană Lilia Vetti, decedată în 2003.

Născut la 22 mai 1948, la Paris, Laurent Rossi, a fost unul dintre cei doi copii ai lui Tino Rossi, care a mai avut o fiică dintr-o căsătorie anterioară.

Laurent Rossi a condus cu succes afacerile familiei, inclusiv proprietatea de la Scudo de pe insula Corsica, o vilă situată într-o zonă cu pini la malul mării, inclusă în 2011 în albumul caselor persoanelor ilustre de către Ministerul Culturii și deschisă pentru public.

El a avut între 1968 și 1981 o carieră de cântăreț pop, compozitor și producător, individuală sau alături de tatăl său.

Laurent Rossi a fost tatăl a doi băieți, mai menționează AFP.