A murit unul dintre cei mai importanţi lideri ai lumii

Kofi Annan, primul african care a ocupat funcţia de secretar general al ONU, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, au anunţat diplomaţi internaţionali, potrivit postului BBC News.

18 aug. 2018, 09:50
A murit unul dintre cei mai importanţi lideri ai lumii

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, laureat al Premiului Nobel pentru Pace din 2001, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani, anunţă, sâmbătă, agenţiile internaţionale de presă.

Kofi Annan s-a născut în Kumasi, Ghana din părinții Henry Reginald și Victoria Annan. Numele său de botez, Kofi, înseamnă „născut într-o vineri”. Annan a fost geamăn, un eveniment special în cultura din Ghana. Sora lui, Efua, a murit în 1991.Familia lui Annan a făcut parte din elita țării – bunicii și unchii săi au fost șefi de trib.

Tatăl său era jumătate din tribul Asante și jumătate Fante, pe când mama sa era în totalitate de cultură Fante. După o carieră la Organizația Mondială de Sănătate și apoi la Organizația Națiunilor Unite, Annan a devenit secretar-general a ONU pe 13 decembrie 1996.