A murit unul dintre cei mai importanţi lideri ai lumii

Publicat: Sâmbătă, 18 August 2018 12:50 // Actualizat: Sâmbătă, 18 August 2018 12:50 // Sursa: romaniatv.net

Kofi Annan, primul african care a ocupat funcţia de secretar general al ONU, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, au anunţat diplomaţi internaţionali, potrivit postului BBC News.

Fostul secretar general al ONU, Kofi Annan, laureat al Premiului Nobel pentru Pace din 2001, a încetat din viaţă la vârsta de 80 de ani, anunţă, sâmbătă, agenţiile internaţionale de presă.

Kofi Annan s-a născut în Kumasi, Ghana din părinții Henry Reginald și Victoria Annan. Numele său de botez, Kofi, înseamnă „născut într-o vineri". Annan a fost geamăn, un eveniment special în cultura din Ghana. Sora lui, Efua, a murit în 1991.Familia lui Annan a făcut parte din elita țării - bunicii și unchii săi au fost șefi de trib.

Tatăl său era jumătate din tribul Asante și jumătate Fante, pe când mama sa era în totalitate de cultură Fante. După o carieră la Organizația Mondială de Sănătate și apoi la Organizația Națiunilor Unite, Annan a devenit secretar-general a ONU pe 13 decembrie 1996.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Kofi Anan ONU
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6975
RON
20 Jan
noapte 0 °
zi 4 °
Ultimele joburi adaugate
24 H