A murit unul dintre cei mai mari miliardari ai ţării. Cui lasă averea de 19 miliarde de dolari

Henry Sy Sr., cel mai bogat om din Filipine, magnat al comerţului cu amănuntul şi filantrop, a murit sâmbătă, 19 ianuarie, la vârsta de 94 de ani, au anunţat membrii familiei sale. El a fost desemnat cel mai bogat om din Filipine de revista Forbes, timp de 11 ani la rând, cu o avere netă estimată la 19 miliarde de dolari americani (16.714.300.000 euro).Citeşte întreaga ştire: A murit unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii. Averea sa era estimată la 19 miliarde de dolari americani

RomaniaTV.net
19 ian. 2019, 15:49
A murit unul dintre cei mai mari miliardari ai ţării. Cui lasă averea de 19 miliarde de dolari

„Cu profundă tristeţe, vreau să informez grupul SM Supermalls că iubitul nostru preşedinte-Tatang (tată – n.r.), Henry Sy Sr., a murit împăcat, în somn, în primele ore ale dimineţii de sâmbătă. Să ne rugăm cu toţii pentru odihna eternă a sufletului său”, a declarat Steven Tan, director operativ al grupului SM Supermalls, într-un comunicat, citsat de Agerpres.

Henry Sy Sr., cu origini chineze, filipineze şi taiwaneze, fondatorul SM Group, era şi preşedinte-emerit al SM Prime Holdings Inc, SM Development Corporation, Highlands Prime Inc, BDO Unibank Inc şi preşedinte-onorific al China Banking Corporation. Henry Sy Sr. s-a născut în provincia Fujian din sud-estul Chinei pe 25 decembrie 1924 şi şi-a deschis primul magazin ShoeMart în 1958, pe care l-a dezvoltat apoi până la un conglomerat cu trei linii principale de business – retail, banking şi proprietăţi imobiliare. Omul de afaceri filipinez a fost căsătorit cu Felicidad Tan-Sy şi a avea şase copii.