A RETURNAT o CARTE la BIBLIOTECĂ după 100 de ANI. Amenda INIMAGINABILĂ pe care a avut-o de plătit FOTO

Un bărbat din Marea Britanie a descoperit în podul casei o carte care fuseseră împrumutată de la biblioteca unei şcoli locale de bunicul său în urmă cu 100 de ani. Din bun simţ, tânărul a trimis-o înapoi, alături de o scrisoare în care roagă bibliotecarul să nu îi dea o amendă foarte mare.

28 nov. 2014, 07:47

Cartea „Palgraves Golden Treasury with Additional Poems” a fost împrumutată în data de 20 octombrie 1914 de către Albert Chambers de la biblioteca şcolii Morpeth din Northumberland, pe când era încă elev, dar a uitat să o înapoieze, aşa că timp de un secol ea a rămas aruncată într-un pod, potrivit Mirror.

Citeşte şi Află care sunt cele mai importante cărţi pentru omenire. Tu le-ai citit?

Ian Blenkinsopp, nepotul bărbatului, a descoperit cartea nerestituită şi s-a hotărât să facă o faptă bună astfel că a trimis-o înapoi alături de o scrisoare prin care îşi cere scuze pentru incident şi speră că nu va plăti o amendă exorbitantă.

Citeşte şi Cărţi pentru copii INTERZISE din motive incredibile

Potrivit calculelor, ţinând cont de faptul că amenda era de 12 penny pe zi, într-un secol s-au strâns 4.380 de lire din amendă.

Am fost uimiţi că am primit cartea după 100 de ani şi era într-o condiţie foarte bună. Domnul Blenkinsopp ne-a rugat să nu punem penalizări pentru această perioadă lungă de timp„, a declarat directorul şcolii respective.