ATAC ÎN FRANŢA. A strigat „Allah Akbar” şi a lovit cu ciocanul în mulţime. Cel puţin două persoane sunt grav rănite

Două persoane au fost grav rănite, vineri, după ce au fost atacate cu un ciocan pe străzile oraşului francez Chalon-sur-Saône de către un agresor, despre care se crede că ar avea probleme psihice, informează presa internaţională.

15 sept. 2017, 13:41
ATAC ÎN FRANŢA. A strigat „Allah Akbar” şi a lovit cu ciocanul în mulţime. Cel puţin două persoane sunt grav rănite

Martorii au declarat că l-ar fi auzit pe individ ţipând ”Allah Akbar” în momentul atacului. Bărbatul a fugit de la faţa locului şi este căutat de poliţie şi jandarmerie, potrivit Mediafax.

Cele două victime sunt femei şi, anterior, s-a spus despre ele că ar fi fost rănite grav. Ulterior, autorităţile au informat că cele două victime nu au răni grave, şi că au primit ajutor medical la spital. Vieţile lor nu sunt puse în pericol. Una dintre ele a fost lovită ‘în spatele capului’, iar rănile au necesitat patru puncte de sutură, precizează comunicatul.

Citeşte şi Atac terorist la Munchen: Un mort şi trei răniţi UPDATE

O sursă apropiată anchetei a declarat că pista unui act comis de un dezechilibrat psihic este cea privilegiată.
Una dintre ele a fost lovită ‘în spatele capului’, iar rănile au necesitat patru puncte de sutură, precizează comunicatul.

‘Cele două victime sunt șocate’, potrivit Prefecturii departamentului și Parchetului, care adaugă că agresiunile au avut loc ‘la sfârșitul dimineții’ și ‘la intervale de câteva minute, în apropiere de centrul orașului’.

Agresorul ‘a fugit imediat și nu s-a mai manifestat de atunci’. Bărbatul încă mai era căutat la începutul după-amiezii de poliție și jandarmerie. Un elicopter survola orașul pentru a încerca să-l repereze pe individ.