A venit iarna: Ninge ca-n poveşti în unele zone din România GALERIE FOTO şi VIDEO

ANM a emis o avertizare de lapoviţă, vânt şi ninsoare. În nordul ţării, deja s-a depus strat de zăpadă. 

15 nov. 2015, 16:41

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Maramureș, traficul rutier se desfășoară îngreunat, în condiții de iarnă, pe DN18 Baia Mare – Sighetu Marmației (în Pasul Gutâi) și pe DJ 184 și DJ 109F. Pe aceste artere există un strat de zăpadă de aproximativ 5 centimetri, iar accesul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționat. Se acționează pentru curățarea părții carosabile.

Iarna şi-a intrat în drepturi în regiunile de nord ale României. Duminică după-amiaza a început să ningă abundent, astfel că pe DN 18 s-a aşternut un strat considerabil de zăpadă. Fulguieşte la Cavnic și în pasul Gutâi, iar şoseaua este acoperită de polei. De altfel, ninsoarea a fost semnalată și în Munții Apuseni, la Stâna de Vale și la Arieșeni.

Traficul se desfăşoară greoi, cu toate că în zonă s-au deplasat utilaje de deszăpezire pentru a decongestiona şoseaua.

De asemenea, în pasul Gutâi la faţa locului se află şi echipaje de poliţie care verifică dacă maşinile sunt echipate corespunzător cu cauciucuri de iarnă.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare meteo de vânt puternic şi precipitaţii la munte, valabilă până luni, ora 9.00.