A vrut să îşi ucidă părinţii cu explozibili. Acum ispăşeşte o pedeapsă de 8 ani de închisoare

Un britanic de 19 ani a fost condamnat, vineri, la 8 ani de închisoare pentru că a încercat să cumpere ilegal explozibili de pe "dark web" pentru a-şi ucide părinţii care nu erau de acord cu relaţia lui amoroasă.

12 ian. 2018, 21:45
A vrut să îşi ucidă părinţii cu explozibili. Acum ispăşeşte o pedeapsă de 8 ani de închisoare

Gurtej Randhawa a pledat vinovat în faţa tribunalului regal din Birmingham, în luna Noiembrie 2017. Băiatul fusese arestat în Mai 2017, după ce primise un colet care conţinea un dispozitiv exploziv cu comandă la distanţă pe care încercase să îl facă să funcţioneze.

Coletul a fost comandat pe „dark web” – partea „întunecată” a Internetului prin intermediul căreia se derulează tranzacţiile ilegale. Băiatul era în conflict cu părinţii lui, după ce mama lui descoperise relaţia fiului ei cu o fată pe care ea nu o agrea, scrie presa britanică.

Între timp, poliţiştii aflaseră care fuseseră intenţiile tânărului şi receptaseră „comanda” de pe internetul ascuns. Ei i-au înlocuit „bomba” cumpărată de pe internet cu una falsă şi inofensivă înainte ca pachetul comandat să ajungă la el şi astfel a putut fi preîntâmpinată o adevărată tragedie.