Abandonate de mamă, tripletele au o nouă şansă la viaţă. Familia fetiţelor trăieşte într-o sărăcie lucie

O viaţă plină de lipsuri, în mizerie. Asta le aştepta pe cele triplete care au emoţionat România, dacă ar fi fost duse acasă de mama lor. Familia trăieşte într-o sărăcie lucie, înghesuită în câţiva metri pătraţi. Zeci de familii din ţară şi din străinătate s-au arătat interesate să ofere copilelor abandonate un cămin şi o familie. 

22 sept. 2015, 15:20
Abandonate de mamă, tripletele au o nouă şansă la viaţă. Familia fetiţelor trăieşte într-o sărăcie lucie

Trei fetiţe care au venit pe lume în luna august au fost abandonate de mama lor în spital, la Drobeta Turnu Severin. Asistentele din maternitate au grijă de ele ca de propriii copii. Mama lor a decis că nu are cu ce să le întreţină şi a fugit din spital imediat după naştere. Acasă, în satul Cioroboreni din Mehedinţi nimeni nu le duce dorul.

„Am stiut de doi, dar nu de trei. Le oprira ei acolo si le-au dat la stat”, a spus mama fetelor.

Femeia care mai are acasă două fete şi un băiat pare mai degrabă uşurată. Alături de concubinul ei trăiesc toţi îngrămădiţi într-o singură cameră. Singurul venit al familiei sunt alocaţiile copiilor şi un ajutor social. Căsuţa în care îşi duc traiul a fost ridicată de primărie după ce prima locuinţă le-a luat foc.

„Nu detine conditiile necesare intretinerii a încă trei minori. Noi, primaria Jiana i-am mai ajutat în fiecare an cu ajutoare”, a declarat Ionuţ Simion, asistent social Primăria Jiana.

Norocul celor trei fetiţe este pe cale să se schimbe radical. La o lună de la naştere, povestea lor a impresionat multe familii care deja şi-au arătat dorinţa de a le creşte. Deocamdată, tripletele au ajuns la Protecţia Copilului.

„Daca nici părinţii, nici bunicii, ori rudele până la gradul patru nu doresc să se ocupe şi declară în scris acest lucru, fetiţele pot fi făcute adoptabile”, a declarat Angelica Boceanu, purtător de cuvânt DPC Mehedinţi.

Familia are la dispoziţie 60 de zile pentru a-şi da acordul ca micuţele să fie date spre adopţie. Apoi, Direcţia pentru Protecţia Copilului poate demara procedurile la care pot participa inclusiv familii de români stabilite în străinătate.

ÎNGRIJORĂTOR. Tot mai multe mame îşi părăsesc copiii la naştere