Abdelbaset al-Megrahi, autorul atentatului de la Lockerbie, a murit

Libianul Abdelbaset al-Megrahi, considerat cafiind autorul atentatului de la Lockerbie, a murit duminică, la Tripoli,  fratele acestuia, Abdelhakim al-Megrahi.

RomaniaTV.net
20 mai 2012, 14:15
Abdelbaset al-Megrahi, autorul atentatului de la Lockerbie, a murit

Abdelbaset al-Megrahi „a decedat în urmă cu o oră” ( în jurul orei 13.00, 14.00, ora României), a declarat Abdelhakim al-Megrahi.

Abdelbaset al-Megrahi fusese eliberat de justiţia scoţiană din raţiuni umanitare, în 2009, medicii stabilind că suferea de cancer în fază terminală.

Eliberarea sa a declanşat un scandal în Marea Britanie, fiind condamnată de rudele victimelor atentatului de la Lockerbie, dar şi de Statele Unite.

În vârstă de 59 de ani,Megrahi fusese iniţial condamnat la închisoare pe viaţă, pentru atentatul cu bombă din 1988 comis asupra unui avion american de linie, în urma căruia au pierit 270 de persoane, între care 259 erau pasageri, iar 11 erau locuitori din Dumfries and Galloway , peste ale căror case s-a prăbuşit avionul în urma exploziei. Avionul tocmai deolase din Londra şi se îndtrepta către New York. Tragedia s-a produs cun 5 zile înaintea Crăciunului.