Absolvenţii de liceu din Timiş nu-şi pot ridica diplomele de BAC. Motivul este ABERANT

Teoretic, la nivel national, s-a anuntat ca, dupa ce le-au asteptat mai bine de jumatate  de an, absolventii care au promovat Bacalaureatul in 2014 isi vor primi diplomele. La fel ar fi urmat sa se intample si in judetul Timis, doar ca reprezentantii Inspectoratului Scolar se lovesc de o problema mai putin obisnuita.

28 ian. 2015, 10:20
Absolvenţii de liceu din Timiş nu-şi pot ridica diplomele de BAC. Motivul este ABERANT

Diplomele de bacalaureat au ajuns in magazia Inspectoratului Scolar Timis si ar fi urmat ca, incepand din aceasta saptamana, ele sa poata fi ridicate de reprezentantii liceelor, pentru a fi distribuite absolventilor. Atat doar, ca reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis au solicitat ca aceste diplome sa fie legate cate 10 pe un cotor comun, iar cele sosite de la Minister sunt  cate 25, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Singura solutie este sa desfacem acele cotoare, pentru ca avem scoli unde este nevoie de mai putin de 25 de diplome. Nu stim insa daca acest lucru este permis. Voi discuta aceasta chestiune la Minister si sper sa obtin acordul celor de acolo pentru a desface acele cotoare. Acest lucru trebuie insa verificat, nu este o situatie prevazuta in normative„, a declarat Aura Danielescu, inspectorul scolar general.

In judetul Timis au ajuns peste 5.000 de diplome de Bacalaureat care, dupa rezolvarea problemei cotoarelor, vor ajunge in licee, vor fi completate, stampilate, semnate si predate mai apoi absolventilor.

CITEŞTE ŞI: Diplomele de BACALAUREAT, eliberate după şase luni de întârziere