Absolvenţii şcolilor de meserii nu vor să mai dea BAC-ul

Mulţi dintre elevii liceelor tehnice decid să nu mai dea bacalaureatul şi sunt mulţumiţi cu atestatele de competenţă. La un colegiu din Iaşi, de pildă, doar jumătate dintre absolvenţi s-au înscris la examenul de maturitate din acest an. Restul vor să se angajeze sau să plece în străinătate.

28 mai 2015, 14:30
Absolvenţii şcolilor de meserii nu vor să mai dea BAC-ul

Doar 98 din cei 199 de absolvenţi ai Colegiului Tehnic I. C. Ştefănescu din Iaşi s-au înscris la examenul de bacalaureat, potrivit digi24.ro. O decizie care i-a luat prin surprindere chiar şi pe profesori, care au făcut constant meditaţii gratuite cu ei la limba română şi la matematică.

Gabriela Buta este unul dintre absolvenţii pentru care bacalaureatul nu este o prioritate. Are deja un loc de muncă şi spune că diploma nu îi aduce niciun avantaj. „M-am angajat şi consider că şcoala o pot termina oricând. O să am timp să îl dau (bacalaureatul. n.r.). Vreau să mă întreţin singură”, a spus tânăra.

De altfel, mulţi dintre tinerii care au terminat liceul sunt convinşi că le sunt suficiente cursurile de specialitate pe care le-au urmat.

CITEŞTE ŞI: Rovana Plumb: 441.000 de tineri şi-ar putea găsi loc de muncă prin Programul „Garanţia pentru tineret”