Accesul copiilor la calculator ar putea fi LIMITAT. Ce RISCĂ părinţii care nu respectă regula

Statul vrea să limiteze accesul copiilor la calculator la patru ore/zi. Astfel, părinţii care îşi lasă copiii mai mult de patru ore în faţa calculatorului sau a tabletei riscă să fie amendaţi pentru neglijenţă.

02 feb. 2015, 12:30
Accesul copiilor la calculator ar putea fi LIMITAT. Ce RISCĂ părinţii care nu respectă regula

Masura apare in noua strategie a guvernului privind protectia copilului. Oficialii vor sa sanctioneze familiile care nu-i imbraca sau nu-i hranesc asa cum trebuie pe cei mici si nu-i consulta pentru decizii legate de viitorul lor, potrivit stirileprotv.ro.

Citeşte şi Cele mai comune greşeli pe care le fac părinţii

Mai mult, parintii vor fi educati ca un copil lasat mai mult de patru ore pe zi in fata monitorului este supus unor riscuri imense si isi poate pierde echilibrul psihic. Totodata, ei insisi pot fi acuzati de neglijenta si pedepsiti ca atare.

O alta prioritate a strategiei privind protectia copilului pe urmatorii sase ani este si schimbarea modelului de gandire al parintilor despre viitorul copilului. Alegerea liceului, a meseriei, a viitorului copilului trebuie facuta tinand cont de dorinta lui.

Statul isi mai propune, pentru inceput tot pe hartie, sa imbunatateasca si viata copiilor din categoriile cu risc crescut, copiii din mediul rural, cei cu handicap, din comunitati de rromi si din centre de plasament.

Citeşte şi Anunţ IMPORTANT pentru părinţi şi copii. Ce trebuie să facă în perioada 11-20 februarie