Accesul unui europarlamentar român în Transnistria, INTERZIS de regimul separatist de la Tiraspol

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, aflat zilele trecute într-o vizită în Republica Moldova, nu a putut ajunge la liceele cu predare în limba română din Transnistria, întrucât i-a fost interzis accesul în regiune de către regimul separatist de la Tiraspol.

25 apr. 2015, 09:50
Accesul unui europarlamentar român în Transnistria, INTERZIS de regimul separatist de la Tiraspol

”Am întreprins toate demersurile necesare începând cu săptămâna trecută, dar mi s-a comunicat că timpul este prea scurt și nu mi s-a facilitat accesul. Sper să-mi fie permis data viitoare când vin la Chișinău’, a declarat eurodeputatul pentru Radio Chișinău.

Armata rusă, exerciţii militare în Transnistria

Pe parcursul vizitei sale la Chișinău, prima pe care a întreprins-o în calitate de eurodeputat, Siegfried Mureșan a avut o serie de întâlniri cu lideri politici și cu membri ai guvernului, cu care a discutat în special probleme ținând de reformele în justiție și de situația financiară a Republicii Moldova.

În cadrul vizitei în Republica Moldova, europarlamentarul român avea programată și o deplasare în stânga Nistrului, pentru a discuta cu elevii și profesorii de la liceele cu predare în limba română din regiune, precizează sursa citată.

Presa rusă: Transnistria, pregătită de un război. VIDEO