DETALII CUTREMURĂTOARE despre starea de sănătate a copilotului: Nu mai poate să scrie VIDEO

ACCIDENT AVIATIC: Mărturii cutremurătoare despre copilotul rănit în tragedia aviatică din Apuseni. Astfel, tatăl său spune că bărbatul nu mai poate să scrie după accident.

04 feb. 2014, 11:45
DETALII CUTREMURĂTOARE despre starea de sănătate a copilotului: Nu mai poate să scrie VIDEO

Copilotul Răzvan Petrescu,singurul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni care nu a fost audiat deocamdată din cauza numeroaselor intervenţii chirurgicale la care a fost supus, a dat o declaraţie în faţa anchetatorilor în cursul zilei de marţi.

Tatăl lui a povestit că tânărul nu poate să mai scrie, din cauza accidentului. Răzvan Petrescu a fost audiat pentru prima dată. El va mai rămâne în spital până când starea sa de sănătate se va îmbunătăţi.

„Doctorii au stabilit ca este apt să dea declaraţii. Este bine să scăpăm şi de grija asta. Dacă aşa au hotărât, nu-i nicio problemă, nu are nimic de ascuns. Nu poate să scrie, el vorbeşte, ei scriu. Este foarte bine îngrijit. Operaţiile decurg normal, evoluţia este bună. A rămas singur în salon, da, chiar zicea că mai făceau şi ei câte o glumă”, a declarat Dan Petrescu, tatăl copilotului.

Copilotul a suferit trei intervenţii chirurgicale de la internarea sa în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, respectiv pentru remedierea unor probleme pe care tânărul le-a suferit la picioare, la piramida nazală, la femur şi la bazin.

Citeşte şi: Copilotul lui Adrian Iovan, rănit în accidentul din Apuseni, ar putea să nu mai zboare niciodată

Ceilalţi patru supravieţuitori ai accidentului aviatic, medicii Valentin Calu, Cătălin Pivniceru şi Sorin Ianceu, respectiv doctorul Radu Zamfir au fost audiaţi săptămâna trecută, la Cluj Napoca şi Bucureşti.

Până în prezent au fost audiaţi în acest caz medicii răniţi în accident, personal SMURD, jandarmi, localnici din Horea, personal silvic, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba etc.

Procurori ai Secţiei de urmărire penală din cadrul PCA Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale in rem în cauza privind accidentul aviatic produs în Munţii Apuseni pentru încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor, dacă fapta este de natură să pună în pericol siguranţa zborului, şi vătămare corporală din culpă.

Citeşte şi ACCIDENT AVIATIC: Mărturia incredibilă a unui supravieţuitor. Datele problemei se schimbă RADICAL

Două persoane au decedat şi cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la 1.600 de metri altitudine. Cele şapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului şi cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Epava avionului şi victimele au fost descoperite de către trei săteni din Horea, o comună din judeţul Alba.