Accident cu 38 de victime în judeţul Brăila. Raed Arafat a declanşat COD ROŞU de intervenţie GALERIE FOTO

Un cumplit accident de circulatie s-a produs miercuri, in jurul orelor 9.00, in apropiere de municipiul Braila, pe raza localitatii Baldovinesti. Autocarul s-a rasturnat, dupa ce soferul nu a adaptat viteza la conditiile de trafic, cu carosabil ud si vizibilitate redusa. Autocarul, inmatriculat in Turcia, facea curse regulate pe ruta Istanbul-Bucuresti-Chisinau.

19 aug. 2015, 06:45

UPDATE: Din ultimele informaţii, cei trei morţi sunt copii, iar numărul răniţilor a urcat la 24.

„Ne-am speriat foarte tare. S-a intamplat intr-un moment. Toata lumea tipa. Se auzeau strigatele raniti accident copiilor. A fost groaznic. Au cazut cadavrele peste mine, ca erau langa mine. Plangeau mamele ca nu-si gaseau copiii”, a declarat un tanar, de 30 de ani, ranit in zona capului, pentru Ziarul InfoBraila.

UPDATE: S-a mai înregistrat un deces, numărul morţilor a ajuns la trei.

UPDATE: Raed Arafat confirmă că sunt 2 morţi, 20 de răniţi şi 16 persoane fără leziuni.

UPDATE: La ora 9, mai multe ambulante ale SAJ si SMURD transporta de la locul accidentului ranitii la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Braila. Toti medicii de pe sectie se ocupa de raniti, toti prezentand traumatisme craniene si ale membrelor inferioare. Pentru doi dintre acestia, raniti foarte grav, conducerea Spitalului judetean Braila a solicitat un elicopter care sa-i transporte la o unitate medicala din Bucuresti.  

Raed Arafat a anunţat, în direct la România TV, că, din primele informaţii sunt doi morţi, un adult şi un copil şi mai mulţi răniţi.

Din păcate, confirm că două persoane au decedat, iar altele sunt rănite. Am intervenit de urgenţă la faţa locului cu mai multe echipaje de la ambulanţă şi de la SMURD. Răniţii primesc primul ajutor. Mai multe persoane sunt în stare gravă, dar datele se pot modifica dintr-unn moment în altul„, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în MAI.

La ora aceasta, mai multe ambulanţe ale SAJ şi SMURD transportă de la locul accidentului raniţii la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila.