Accident cu români în Germania. Microbuzul în care se aflau s-a răsturnat. Precizări de la Ambasada din Berlin

Un vehicul utilitar la bordul căruia se aflau 12 români s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea unui drum din Germania, între localitățile Barlt și Trennewurth, informează publicația Schleswig-Holsteinischer Zeitungsverlag.

30 oct. 2018, 06:59
Accident cu români în Germania. Microbuzul în care se aflau s-a răsturnat. Precizări de la Ambasada din Berlin

UPDATE: Ambasada României la Berlin urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 29 octombrie 2018, în landul Schleswig-Holstein din Republica Federală Germania, incident soldat cu mai multe victime.

Imediat după semnalarea cazului, misiunea diplomatică a efectuat demersuri pe lângă autoritățile locale pentru obținerea unor informații privind identitatea și cetățenia victimelor și starea de sănătate a acestora.

 

Potrivit datelor preliminare obținute de ambasadă, în urma accidentului zece cetățeni români au fost răniți. Dintre aceștia, trei au fost grav răniți și șapte au suferit răni ușoare, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru acordarea de îngrijiri.

Până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost receptionate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest caz.

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Berlin: + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suportal Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Ambasada României la Berlin monitorizează cu prioritate situația, menține legătura cu autoritățile locale și este pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor, dacă situația o va impune.

Toate cele 12 persoane aflate la bord au reușit să iasă din vehicul, zece dintre acestea fiind rănite, în timp ce alte două au scăpat nevătămate. Trei victime au suferit răni grave și au fost transportate de urgență la spital

Șoferul, un român în vârstă de 22 de ani, a afirmat că a intrat în șanț încercând să evite un animal aflat pe carosabil.

În urma accidentului, drumul între localitățile Barlt și Trennewurth a fost închis luni după-amiază timp de aproximativ o oră.

Citeşte şi Plan roşu de intervenţie în Caraş-Severin. Un microbuz a fost implicat într-un accident. O persoană a murit, iar alte 7 au fost rănite

Românii lucrau la o fermă din Trennewurth.