Accident de autocar pe A2. Medic de la spitalul Floreasca: Şoferul şi încă un bărbat în stare gravă

Un autocar în care se aflau 53 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în noaptea de sâmbătă spre dumincă, pe Autostrada Soarelui. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat din cele 53 de persoane care se aflau în autocar două femei au decedat, 48 au fost trasportate la mai multe spitale din capitală, iar trei au refuzat transferul spre unităţile medicale.

09 aug. 2015, 07:30
Accident de autocar pe A2. Medic de la spitalul Floreasca: Şoferul şi încă un bărbat în stare gravă

„Am primit 13 pacienţi din acest accident, dintre care 11 adulţi şi 2 copii. Dintre aceştia 8 au fost internaţi, iar unul dintre copii a mers la Spitalul Grigore Alexandrescu. Patru dintre pacienţi nu au necesitat internare, au fost investigaţi şi probabil vor părăsi spitalul în orele următoare„, a declarat medicul Cristian Pandrea de la Spitalul Floreasca.

Citeşte şi: Autocar RĂSTURNAT pe Autostrada Soarelui. Un adult şi un COPIL au murit. Mai mulţi răniţi GRAV – VIDEO

Dintre victimele accidentului doi adulţi sunt în stare gravă, unul suferind o amputaţie, iar celălalt, şoferul, având un traumatism cranio- cerebral grav. Cele două persoane sunt internate la Spitalul Floreasca din Capitală, unde au mai fost aduşi alţi şapte adulţi şi doi copii de 10 şi 11 ani.

Mai mulţi pacienţi au necesitat intervenţii chirurgicale. Doi dintre aceşti pacienţi, doi adulţi de sex masculin sunt în stare mai gravă, au leziuni importante şi primesc măsuri de terapie intensivă. Unul dintre pacienţii de care vorbeam, care se află într-o stare mai gravă, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o amputaţie la nivelul membrului superior”, a adăugat medicul.

Conducătorul autocarului se află şi el în stare gravă.

„Şoferul e unul din cei care se află în stare critică şi a suferit un traumatism cranio-cerebral grav. El nu a fost operat până acum”, a mai precizat medicul Cristian Pandrea de la Spitalul Floreasca.

Secretarul de Stat Raed Arafat a mai precizat că 21 dintre persoanele transportate la spital au vârste sub 18 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Ramona Dabija, autocarul va fi transportat la sediul Poliţiei Autostrăzi pentru a fi efectuată o expertiză pentru stabilirea cauzelor accidentului.