Accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Un angajat în vârstă de 52 de ani a murit

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, angajat al Termocentralei Turceni din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a decedat joi dimineața după ce un scut al unui motor electric a căzut peste el, evenimentul fiind înregistrat drept accident de muncă, a declarat șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu.

23 feb. 2017, 09:39
Accident de muncă la Complexul Energetic Oltenia. Un angajat în vârstă de 52 de ani a murit

Potrivit sursei citate, victima lucra la un motor electric din sala turbine, moment în care un scut a picat pe el. În urma accidentului, un alt angajat al unității a fost rănit la picioare.

„La ora 8,50 am fost anunțați de conducerea Complexului Energetic Oltenia că în cadrul Termocentralei Turceni a avut loc un eveniment. Un angajat de 52 de ani care lucra la un motor electric în sala turbine a fost rănit grav după ce a picat un scut pe el, din primele informații se pare că a decedat. În cel mai scurt timp am luat măsuri și am trimis o echipă formată din doi inspectori de muncă care să meargă la fața locului și să dispună măsurile necesare. Colegii mei m-au informat că mai există o a doua persoană rănită la picioare”, a spus George Romanescu, potrivit Agerpres.

Angajatul decedat era căsătorit și avea doi copii.

Citeşte şi Accident de muncă pe platforma Lukoil din Ploieşti. Două persoane au fost rănite