ACCIDENT de muncă MORTAL în Zlatna. Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost prins sub un mal de pământ

Un bărbat de 49 de ani, angajat la firma care derulează lucrări la reţeaua de apă în zona Valea Mică – Zlatna, şi-a pierdut viaţa, joi după-amiaza, după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Personalul medical de la ambulanţă a încercat să-l resusciteze mai bine de oră, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat.

25 aug. 2016, 18:37
ACCIDENT de muncă MORTAL în Zlatna. Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce a fost prins sub un mal de pământ

Primele datele ale incidentului indicau că persoană a fost prinsă sub un mal de pământ, la Valea Mică, lângă Zlatna, judeţul Alba, iar pentru salvarea acesteia au fost chemaţi să intervină şi reprezentanţii ISU de la Alba Iulia.

Ulterior, intervenţia pompierilor nu a mai fost necesară, pentru că bărbatul a fost scos de sub malul de pământ de către colegi aflaţi la faţa locului.

Bărbatul de 49 de ani, angajat al unei firme private din Zlatna, muncea la un şanţ de aproximativ 1,70 de metri, la reţeaua de apă-canalizare, în momentul în care pământul s-a surpat peste el. A fost scos de sub malul de pământ de colegi, fiind în stare de inconştienţă. Personalul medical de la Ambulanţă a efectuat manevre de resuscitare mai bine de o oră, însă viaţa bărbatului nu a putu fi salvată, din cauza leziunilor grave.

Din datele comunicate de șeful Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă de la ITM Alba, Vasile Suciu, pentru Alba24, în acest caz sunt demarate cercetări pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul şi măsurile necesare.

Citeşte şi Accident de muncă la Piteşti. Un tânăr a murit după ce a căzut de pe o macara