Accident de TIR, provocat de un şofer care a adormit la volan

Un şofer de TIR a pierdut controlul volanului după ce a adormit la volan. Autotrenul a dărâmat trei stâlpi de telegraf şi s-a oprit într-un chioşc.

RomaniaTV.net
30 aug. 2016, 09:00
Accident de TIR, provocat de un şofer care a adormit la volan

Un autotren scăpat de sub control s-a izbit în doi stâlpi şi un chioşc, la Plopeni, în judeţul Suceava. Şoferul TIR-ului care circula pe DN29 a scăpat autovehiculul greu de sub control în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3.30. Autotrenul a părăsit partea carosabilă şi a acroşat şi a avariat doi stâlpi de iluminare, un stâlp de semnalizare şi un chioşc de îngheţată.

La faţa locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava cu modulul SMURD. Aceştia au balizat zona, au verificat eventualele scurgeri de carburanţi şi lubrifianţi şi au deconectat bornele de la bateria de acumulatori. De asemenea, au iluminat zona pentru supraveghere. Concomitent cu măsurile specifice de siguranţă, pompierii militari au acordat primul ajutor medical şoferului, un bărbat în vârstă de 35 de ani, care prezenta leziuni minore. Ulterior, acesta a refuzat transportul la o unitate spitalicească.