Accident feroviar în Dâmboviţa, două persoane rănite. Mecanicul era beat UPDATE

Circulaţia feroviară pe Magistrala 901 Bucureşti – Piteşti, a fost oprită pe firul Boteni către Titu, la kilometrul feroviar 43+800 metri, judeţul Dâmboviţa, din cauza deraierii unui vagonet de la un utilaj al căilor ferate. Traficul feroviar se desfăşoară pe firul Titu către Bucureşti. Două persoane au fost accidentate în urma accidentului, iar mecanicul era beat.

RomaniaTV.net
16 aug. 2018, 10:39
Accident feroviar în Dâmboviţa, două persoane rănite. Mecanicul era beat UPDATE

Un utilaj CFR a deraiat, joi, între staţiile CFR Titu şi Boteni, două persoane fiind rănite. La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe, echipaje de descarcerare şi un elicopter SMURD.

„Utilaj CFR deraiat între staţiile CFR Titu, respectiv Boteni cu 2 victime conştiente, intervine detaşamentul Titu cu 1 ASAS (autospecială de stingere cu apă şi spumă, n.r.) şi un echipaj descarcerare, un elicopter SMURD, două echipaje SAJ Dâmboviţa”, precizează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa.

Deocamdată nu se ştie din ce cauză a deraiat utilajul CFR.

Mecanicul utilajului CFR deraiat avea alcoolemie de 0,80 mg/l

Mecanicul utilajului CFR care a deraiat, joi, în zona localităţii dâmboviţene Titu, avea o alcoolemie 0,80 mg/l, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

„În data de 16.08.2018, în jurul orei 12,26, a fost semnalat prin 112 faptul că în zona Hălţii C.F.Boteni un utilaj (UAM) CFR de întreţinere linii de cale ferată a deraiat rezultând şi rănirea a doi lucrători CFR. (…) În urma testării cu etilotestul, s-a stabilit faptul că mecanicul UAM a consumat alcool având o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Cei doi răniţi sunt un bărbat de 45 ani, revizor de cale ferată, care a fost transportat cu elicopterul SMURD la Bucureşti şi un altul de 46 de ani, revizor de cale, care a fost transportat la UPU Titu.

Poliţiştii de la Transporturi efectuează cercetări pentru infracţiunile de accident de cale ferată şi vătămare corporală din culpă.