Accident feroviar în Germania, rezultatele anchetei: Tragedia a fost produsă de o EROARE UMANĂ

Accidentul feroviar produs marţi în Germania, unde două trenuri de pasageri s-au lovit frontal într-o curbă cu vizibilitate redusă, a fost provocat de o eroare umană, au declarat anchetatorii.

RomaniaTV.net
10 feb. 2016, 07:31
Accident feroviar în Germania, rezultatele anchetei: Tragedia a fost produsă de o EROARE UMANĂ

Anchetatorii investighează în continuare cauza accidentului, pentru a determina cu certitudine dacă tragedia s-a produs dintr-o eroare umană sau din cauza unei defecţiuni tehnice. Cea mai probabilă este însă ipoteza producerii unei erori umane, potrivit informaţiilor aflate de la surse din cadrul investigaţiilor, potrivit presei germane. 

Între cauzele probabile ale accidentului s-au luat în considerare şi eventuale defecţiuni la sistemul de frânare care permite trenurilor să se oprească automat când se află în direcţia greşită de circulaţie pentru a preveni astfel de ciocniri frontale.

Citeşte şi Accident feroviar în Germania: Un pasager dat dispărut a fost găsit mort. Este al 11-lea deces

Un inginer mecanic, Joe Adediran, care s-a aflat într-unul dintre cele două trenuri, a declarat că a avut „un mare noroc” că a scăpat, dând, în acelaşi timp o posibilă explicaţie pentru producerea accidentului feroviar. „La prima staţie, trenul trebuie să aştepte cam cinci minute pentru ca trenul din direcţia opusă să sosească. După o vreme, trenul s-a pus în mişcare, pornind spre următoarea staţie fără a mai aştepta trenul din direcţia opusă”, a declarat inginerul. 

Tragedia s-a soldat până acum cu 11 morţi şi peste 80 de răniţi. În momentul producerii accidentului, în cele două trenuri se aflau aproximativ 150 de persoane.