ACCIDENT FEROVIAR în Vâlcea. Patru persoane au fost rănite

Un accident feroviar s-a produs în judeţul Vâlcea, între un TIR şi un tren vagon. În urma impactului, patru persoane au fost rănite uşor.

23 aug. 2017, 19:12
ACCIDENT FEROVIAR în Vâlcea. Patru persoane au fost rănite

UPDATE: În această seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbușit de pe șosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul orei 20.55, trenul Regio 2464, Podu Olt – Băbeni, a intrat în coliziune cu tirul și, la o curbă după stația Câineni, a deraiat. În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceștia au fost preluați de mijloace auto, puse la dispoziție de companiile feroviare, și au fost transportați la destinație. Până la eliberarea liniei curente la toate trenurile cu circulație în zona afectată, se va asigura, de asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto. La locul incidentului a ajuns ambulanța SMURD care a preluat un călător rănit și pe mecanicul de locomotivă. Echipe feroviare de la Siguranța Circulației CFR Călători și CFR Infrastructură s-au deplasat la fața locului pentru eliberarea liniei si pentru reluarea circulației în condiții de siguranță„, informează CFR Călători. 

UPDATE: Un călător și mecanicul de locomotivă, care au fost răniți, au fost preluați de o ambulanță SMUD, restul pasagerilor fiind preluați cu mijloace auto și transportați la destinație, informează CFR Călători.

„În aceasta seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbușit de pe șosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul orei 20:55, trenul Regio 2464, Podu Olt — Băbeni, a intrat în coliziune cu tirul, la o curbă după stația Câineni, și a deraiat. În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceștia sunt preluați de mijloace auto, puse la dispoziție de companiile feroviare, și sunt transportați la destinație. Până la eliberarea liniei curente se va asigura, de asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenurile afectate. La locul incidentului a ajuns ambulanța SMURD care a preluat un călător rănit și pe mecanicul de locomotivă. Echipe feroviare de la Siguranța Circulației CFR Călători și CFR Infrastructura se deplasează la fața locului”, precizează reprezentanții companiei.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că miercuri seara, în jurul orei 21:30, traficul feroviar a fost oprit la Secţia de Calea Ferată 201, din cauza unui incident produs între un TIR şi un tren vagon, IR 2464, în localitatea Câineni, judeţul Vâlcea, la intersecţia căii ferate cu DN7, din zona kilometrului 226+300 de metri.

Cauza producerii este adormirea la volan a şoferului de TIR, care a intrat în coliziune cu trenul ce se deplasa pe singurul sens de mers Pod Olt – Râmnicu Vâlcea.

În urma evenimentului au rezultat patru victime rănite uşor, respectiv şoferului TIR-ului şi alte trei persoane aflate în tren.

Citeşte şi Trafic oprit pe DN13 din cauza unui accident. Un TIR şi 3 mașini, implicate