Accident feroviar soldat cu morţi şi răniţi în Canada

Trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite în Canada, după ce un tren de pasageri cu 75 de oameni la bord a deraiat în provincia Ontario.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 07:49
Accident feroviar soldat cu morţi şi răniţi în Canada

Accidentul s-a produs duminică după-amiază în jurul orei locale 15:30. Trenul circula între Cascada Niagara şi Toronto şi a deraiat în oraşul Burlington. Trenul transporta 75 de pasageri şi patru angajaţi ai căilor ferate.

Potrivit autorităţilor, cinci vagoane şi o locomotivă aparţinând companiei VIA Rail au sărit de pe şine şi au tras după ele restul garniturii, care s-a răsturnat. Zeci de oameni au rămas  blocaţi în vagoane,  iar echipele de intervenţie s-au luptat toată noaptea ca să-i elibereze.

Se ştie deocamdată că trei angajaţi ai Căilor Ferate au murit şi 46 de persoane, între care trei în stare gravăm, au avut nevoie de spitalizare, a anunţat transportatorul public VIA Rail. Aceste persoane au fost transportate cu elicopeterul.  Mai multe echipe de paramedici au sosit la faţa locului pentru a scoate pasagerii dintre fiarele contorsionate.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată. Biroul pentru Securitatea Transporturilor din Canada a trimis la locul accidentului o echipă de anchetatori.