Accident GRAV în Harghita: doi morţi şi 13 răniţi, după ce un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit UPDATE

Autorităţile din Harghita au activat, luni, Planul Roşu de intervenţie după ce un autoturism şi un microbuz s-au ciocnit în zona localităţii Sâncrăieni.

04 iun. 2018, 11:00
Accident GRAV în Harghita: doi morţi şi 13 răniţi, după ce un microbuz şi un autoturism s-au ciocnit UPDATE

UPDATE: Autorităţile din Harghita anunţă că bilanţul final al accidentului produs pe DN 12 arată că două persoane şi-au pierdut viaţa şi 13 au fost rănite, între care una grav. Accidentul a fost provocat de şoferul autoturismului care a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu microbuzul. Şoferul vinovat şi pasagera din maşină sunt cei care şi-au pierdut viaţa.

„Conducătorul autoturismului, un bărbat de 57 de ani din Târgu Secuiesc, a decedat, după ce a trecut pe contrasens şi a intrat în coliziune cu microbuzul”, au precizat poliţiştii.

Între timp, traficul pe DN 12 a fost reluat.

Ştirea iniţială:

O persoană a murit, iar alte şapte sunt rănite, în urma unui accident rutier între un microbuz şi un autoturism, în localitatea Sâncrăieni din judeţul Harghita, potrivit Mediafax.

Conform ISU Harghita, potrivit primelor informaţii, şase persoane sunt rănite uşor, alta a rămas încarcerată, iar un şofer a decedat.

Femeia rămasă încarcerat a fost scoasă de pompieri din maşină şi urmează să fie preluată de un elicopter SMURD, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotaru.

„Autorităţile au intrat în alertă în urma unui accident produs la Sâncrăieni, între un microbuz şi un autoturism”, potrivit ISU Harghita.

Potrivit IGSU, în microbuz se aflau aproximativ 20 de persoane.