Accident grav în judeţul Galaţi, 18 persoane aflate într-un microbuz au fost rănite. Autorităţile au activat planul roşu

Un număr de 18 persoane au fost rănite, duminică după-amiază, într-un accident produs pe raza localităţii Schela din judeţul Galaţi, cinci dintre acestea fiind încarcerate, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, Eugen Chiriţă.

04 sept. 2016, 13:55
Accident grav în judeţul Galaţi, 18 persoane aflate într-un microbuz au fost rănite. Autorităţile au activat planul roşu

Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie în urma accidentului.  Accidentul s-a petrecut duminică după-amiază, în zona localităţii Schela din judeţul Galaţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi, Cristina Tatulici, a declarat pentru News.ro că microbuzul nu a acordat prioritate atunci când a intrat pe drumul judeţean, a fost lovit de o maşină şi s-a răsturnat.

În microbuz ar fi fost 18 persoane, toate fiind rănite, dar numai şapte au fost transportate la Spitalul din Galaţi, a declarat Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi.

Potrivit sursei citate, una dintre victime, o femeie, este în stare gravă, cu fracturi la membrele inferioare.

Directorul Serviciului de Ambulanţă a mai precizat că şase ambulanţe şi un echipaj de transport victime multiple al SMURD au intervenit la locul accidentului, autorităţile declanşând codul roşu de intervenţie.  

Polinschi a explicat că toate resursele echipajelor de intervenţie aflate la serviciu au fost mobilizate, iar în caz că va fi nevoie vor fi chemaţi şi salvatori care nu sunt de serviciu.

Mihai Polinschi a adăugat că, din primele informaţii, nicio persoană rănită nu are viaţa pusă în pericol.