ACCIDENT GRAV pe DN2. Trei morţi şi 18 răniţi. Un microbuz de persoane a intrat violent într-o autoutilitară VIDEO

Un accident grav, soldat cu trei morți și 18 răniți, în care a fost implicat un microbuz și o autoutilitară s-a produs sâmbătă dimineața pe DN2, în apropiere de localitatea Șindrilița. Accidentul s-a produs în condiții de vizibilitate redusă, în zonă fiind ceață. Poliția spune că la originea evenimentului s-a aflat o depășire neregulamentară.

RomaniaTV.net
19 nov. 2016, 07:08

UPDATE:  În momentul producerii accidentului de pe DN2, de la Şindriliţa, în care au murit trei oameni şi au fost răniţi alţi 15, în microbuzul care s-a ciocnit frontal cu autoturismul care a pătruns pe contrasens se aflau 17 persoane, iar vehiculul, prevăzut cu 1+19 locuri, avea ITP-ul valabil, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Ilfov.

UPDATE: Răniții în accidentul rutier de la ieșirea din localitatea Șindrilița au traumatisme cranio-cerebrale, contuzii sau fracturi ale membrelor superioare și inferioare, potrivit unei informări transmise sâmbătă de Ministerul Sănătății.

„În urma accidentului de pe DN2, în spitalele din București sunt internate 14 victime, după cum urmează: Spitalul Floreasca — cinci, Spitalul Sfântul Pantelimon — cinci, Spitalul Sfântul Ioan — doi, Spitalul Elias — doi. În general, victimele au traumatisme cranio-cerebrale de diferite grade, contuzii sau fracturi ale membrelor superioare și inferioare, traumatisme cranio-faciale”, informează Ministerul Sănătăţii.

UPDATE: La Spitalul Floreasca au fost internate cinci dintre cele 15 persoane care au fost rănite în urma accidentului de pe DN2, două dintre ele urmând să fie operate, a declarat medicul SMURD Raluca Moldoveanu.

Doi dintre cei cinci răniţi care au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe DN2, urmează să fie supuşi unor intervenţii chirurgicale, a declarat medicul SMURD Raluca Moldoveanu.

Ea a precizat că toate cele cinci persoane erau conştiente când au ajuns la spital. Iniţial, ISU anunţase că la Floreasca au fost transportate şapte victime.

Una dintre persoanele care va fi operată este şoferul microbuzului implicat în accident, care are leziuni ortopedice. În urma impactului, şoferul a rămas încarcerat, iar operaţiunea de descarcerare a durat circa 40 de minute, a mai spus Moldoveanu.

Medicul a precizat că unul dintre cei 15 răniţi a refuzat examinarea şi transportul la spital. Ea a mai spus că majoritatea răniţilor au primit cod verde, ceea ce înseamnă că erau pacienţi conştienţi, în stare bună, care se puteau deplasa singuri.

„Acest cod pe care îl aplicăm noi se poate modifica, iar victimele trebuie reevaluate tot timpul”, a mai spus medicul, care a adăugat că o singură victimă a fost în stare mai gravă, respectiv şoferul microbuzului.

UPDATE: Circulaţia rutieră este în continuare blocată pe DN2, în dreptul localităţii Şindriliţa, în urma accidentului în care şi-au pierdut viaţa trei persoane, iar 15 au fost rănite, poliţiştii recomandând şoferilor două rute ocolitoare pentru ambele sensuri.

În judeţul Ilfov, circulaţia rutieră pe DN2 Afumaţi  – Urziceni, este întreruptă pe raza localităţii Şindriliţa, din cauza unui accident rutier, în care au fost implicate două autovehicule, anunţă Centrul Infotrafic din cadrul IGPR.

Poliţiştii recomandă şoferilor două rute ocolitoare pentru ambele sensuri:

– DN3 Fundulea – Gostilele – Lilieci;

– DJ200A Petrăchioaia – Măineasca – Sineşti – DN2.

UPDATE: Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, pentru News.ro, că s-a declanşat planul roşu.

„S-a declanşat planul roşu. Sunt plecate maşini şi de la Bucureşti şi de la Urziceni. Aştept informare de acolo. Din primele informaţii sunt trei persoane încarcerate în microbuz şi alte persoane rănite care au ieşit din maşini”, a declarat pentru News.ro secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov, Roxana Vasile, microbuzul şi autoturismul s-au ciocnit frontal.

„Din primele date se pare că ar fi un impact frontal între un microbuz cu aproximativ 15 ocupanţi. Pentru 12 s-au solicitat îngrijiri medicale. Se fac verificări pentru stabilirea cauzelor accidentului. Dar pot să vă spun că vizibilitatea era redusă din cauza ceţii”, a declarat Roxana Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

UPDATE: Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD București, anunță la Digi24 un bilanț, încă provizoriu, de trei morți și 19 răniți. În accident au fost implicate două microbuze, unul dintre ele s-a răsturnat, a precizat Bogdan Oprița. Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că a fost evaluată starea a 14 persoane și niciuna dintre aceste persoane evaluate nu prezintă răni de natură să pună viața în pericol.

Un microbuz care avea la bord mai multe persoane s-a izbit violent de o autoutilitară pe DN2, la Șindrilița, în judeșul Ilfov, în urma impactului trei persoane murind, iar alte 14 fiind rănite, scrie libertatea.ro.

Citeşte şi O femeie şi-a pierdut viaţa, iar nepotul său este în stare gravă, în urma unui accident rutier în Argeş VIDEO

La fața locului intervin în acest moment 8 ambulanțe, 4 ale SMURD și 4 ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, salvatorii încercând la această oră să scoată dintre fiarele contorsionate ale microbuzului o persoană rămasă captivă.

Citeşte şi Accident cumplit, doi oameni grav răniţi. O camionetă cu lemne, lăsată în mijlocul drumului VIDEO

În momentul producerii accidentului în zonă vizibilitatea era redusă din cauza ceții. Circulația în zona este restricționată.