Accident grav pe o şosea din Caraş-Severin. Trei oameni AU MURIT şi doi au fost RĂNIŢI

Tragedie miercuri dimineaţă pe o şosea din Caraş-Severin. Trei oameni au murit şi doi au fost răniţi după ce maşina lor a fost spulberată de un TIR. Din primele date, poliţiştii spun că şoferul autoturismului a fost de vină pentru producerea accidentului extrem de grav.

26 nov. 2014, 06:54
Accident grav pe o şosea din Caraş-Severin. Trei oameni AU MURIT şi doi au fost RĂNIŢI

Trei oameni au murit şi alţi doi sunt în stare gravă în urma unui accident între un autoturism şi un TIR, pe DN6, în judeţul Caraş-Severin. Totul s-a petrecut intre localitatile Plugova si Bolvasnita din judetul Caras- Severin, in apropiere de Baile Herculane. Soferul unui autoturism a patruns pe contrasens si intrat in plin intr-un TIR care circula regulamentar. TIR-ul este inmatriculat in Bulgaria si era condus de un sofer bulgar.

Potrivit opiniatimisoarei.ro, în urma accidentului atat soferul autoturismului, cat si alte doua persoane aflate in masina sa au murit pe loc, iar alti doi din aceeasi masina sunt raniti grav, fiind transportati cu ambulantele la spital la Orsova.

Politistii au deschis o ancheta pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care s-a produs acest accident.

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că la această oră (07.45), în judeţul Caraş – Severin traficul rutier se desfăşoară, în continuare, îngreunat pe DN6, pe o bandă, alternativ, între localităţile Plugova şi Bolvaşniţa, la kilometrul 391, din cauza unui grav accident rutier care s-a produs în această dimineaţă. În urma accidentului trei persoane au decedat iar două au fost rănite.

Pe autostrada A1 tronsonul Timişoara – Arad dar şi pe mai multe drumuri naţionale şi europene din judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Suceava, Maramureş, Sălaj şi Gorj, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri, şi izolat, sub 50 de metri. Pentru judeţele Satu Mare şi Bihor, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două atenţionări nowcasting cu cod galben referitoare la ceaţă, valabile până la orele 08:00, respectiv 10.00. ( http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637 ). Aşadar, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor de trafic, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire, iar dacă vizibilitatea scade semnificativ şi pe cele de ceaţă.

Pe Autostrada A1 Bucuresti-Piteşti, din cauza deteriorării unor elemente de siguranţă ale podului ce traversează râul Arge ş , traficul rutier a fost restricţionat, la kilometrul 35+260 de metri, de pe banda numărul 1 pe banda numărul 2, pe o distanţă de aproximativ 250 de metri , pe sensul de mers către Bucureşti. Pe această cale, conducătorilor auto le recomandăm să ruleze cu viteză redusă şi să respecte semnalizarea temporară instituită.

Pe DN 66 Bumbeşti Jiu – Petroşani se execută lucrări între kilometrii 93+500 de metri şi 126, iar traficul rutier se întrerupe de luni până vineri, în intervalele orare 7:00-12:00 şi 14:00-19:30. În perioadele în care traficul rutier nu este întrerupt, se circulă cu unele restricţii.

Rute ocolitoare:

· DN67 Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria, DN66 Simeria – Haţeg – Petroşani;

· DN67 Târgu Jiu – Drobeta-Turnu Severin, DN6 Drobeta-Turnu Severin – Orşova – Caransebeş, DN 68 Caransebeş – Haţeg, DN66 Haţeg – Petroşani;

· DN66 Târgu Jiu – Filiaşi, DN6 Filiaşi – Strehaia – Drobeta-Turnu Severin – Orşova – Caransebeş, DN68 Caransebeş – Haţeg, DN66 Haţeg – Petroşani.

În judeţul Timiş, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este restricţionată pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, între kilometrii 3+190 ?i 27+500 de metri, din cauza unor alunecări de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balinţ) – autostrada A1 (nodul rutier Balinţ – intersecţie cu DN68A).

În judeţul Buzău, pe DN10 Buzău-Braşov, în zona Siriu, la kilometrul 81, unde se produsese o alunecare de teren, se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. A fost impusă şi restricţie de viteză de 10 km/h. Restricţii similare există şi pe viaductul Stânca Teherău (tot pe DN10), din cauza degradării grinzilor.

Rute ocolitoare:

· DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele;

· DN10, km 47+100, DJ102B Cislău, Gura Bâscei – Vălenii de Munte, DN1A Vălenii de Munte – Cheia – Săcele.

În judeţul Suceava, pe DN2E Marginea – Clit, la kilometrul 63+392 de metri se circulă pe o bandă, alternativ, cu restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza surpării unui podeţ.

Rută ocolitoare pentru traficul greu: DN17 Păltinoasa – Suceava, DN2 Suceava – intersecţie cu DN2H, DN2H Milişăuţi – Rădăuţi, DN17A Rădăuţi – Marginea.

Tot în judeţul Suceava, pe DN17B Vatra Dornei – Poiana Teiului, în localitatea Crucea, a fost instituită restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 30 de tone la kilometrul 33+897 de metri, pe un pod aflat în lucru. Aici a fost impusă şi restricţie de viteză de 10 km/h, iar distanţa între autovehicule trebuie să fie mai mare de 10 metri.

Pe DN73C, în judeţele Argeş şi Vâlcea, din cauza unor alunecări de teren, pe tronsonul Curtea de Argeş – Burluşi, între kilometrii 46 şi 56, este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12,5 tone, iar pe tronsonul Burluşi – Piatra, între kilometrii 56 şi 61+434 de metri, nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Amintim că în perioada 1 noiembrie 2014 – 30 iunie 2015, DN 7C -Transfăgărăşan este închis (conform regulamentului de funcţionare nr. 524/1995) de la kilometrul 104+000 (Piscu Negru) până la kilometrul 130+800 (cabana Bâlea Cascadă). În judeţul Argeş rămân deschise tronsoanele Bascov (km 0+000) – Piscu Negru (km 104+000), iar în judeţul Sibiu cabana Bâlea Cascadă (km 130+800) – intersecţia cu DN1-zona Cârţişoara (km 151 +955).

Pe DN1 Bucureşti – Braşov, restricţia de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, se aplică, pe toată perioada anului, de luni până joi în intervalul orar 6:00 – 22:00, iar de vineri până duminică pe tot parcursul acestor zile (în intervalul orar 0:00 – 24:00).