Accident în Vâlcea. Un primar a împuşcat un om la o vânătoare

Primarul din comuna Ioneşti, judeţul Vâlcea, Constantin Neagoie, este cercetat penal după ce a împuşcat un om, în timp ce se afla la vânatoare de mistreţi.

26 ian. 2017, 17:21
Accident în Vâlcea. Un primar a împuşcat un om la o vânătoare

Reprezentanţii IPJ Vâlcea au declarat, pentru Mediafax, că incidentul s-a petrecut miercuri după-amiază pe raza fondului cinegetic nr. 35 Scundu. Primarul din Ioneşti lua parte la o vânătoare organizată legal. Victima a ajuns la spital.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase care au stabilit că, jurul orei 17.00, două persoane se aflau pe raza fondului de vânătoare nr. 35 Scundu şi, întrucât în punctul iniţial de aşteptare nu a apărut vânat, cei doi bărbaţi împreună cu o a treia persoană, s-au deplasat spre un alt punct de aşteptare, situat pe raza aceluiaşi fond cinegetic. Astfel, aceştia, deplasându-se pe DC 102, în direcţia de deplasare a localităţilor Ioneşti-Scundu, au observat un exemplar de porc mistreţ, moment în care N.C. a executat un foc de armă rănind accidental la nivelul piciorului stâng, un bărbat de 43 de ani din localitatea Orleşti„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Gabriel Popescu.

Bărbatul rănit a fost preluat de către o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea, unde i s-a stabilit diagnosticul preliminar de plagă prin împuşcare la coapsa stângă.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi vătămare corporală din culpă. Potrivit unor surse judiciare, victima ar fi fost un hoţ de lemne.

Citeşte şi Bărbatul care a împuşcat mortal o femeie şi a rănit un bărbat într-un bar din Târgu Mureş a fost arestat preventiv