Accident mortal provocat de fiul minor al unui judecător din Dolj. Adolescentul a fost reţinut UPDATE

O tânără de 18 ani a murit marţi dimineaţa, după ce maşina în care se afla, condusă de un adolescent de 16 ani şi în stare de ebrietate, s-a răsturnat în zona Centurii de Nord a Craiovei. Potrivit România TV, adolescentul care a provocat accidentului este Matei Uncheaşu, fiul unui judecător de la Tribunalul Dolj. 

RomaniaTV.net
17 iul. 2018, 08:55
Accident mortal provocat de fiul minor al unui judecător din Dolj. Adolescentul a fost reţinut UPDATE

UPDATE: Tânărul în vârstă de 16 ani care a provocat accidentul din Craiova în urma căruia o fată de 18 ani a murit a fost reţinut de poliţiştii doljeni pentru 24 de ore. El este fiul unor magistraţi.

Adolescentul urmează să fie dus în instanţă, miercuri, cu propunere de arestare preventivă.

Accidentul a avut loc în noaptea de luni spre marţi, iar în maşina condusă de minorul de 16 ani se mai aflau încă două persoane.

Adolescent de 16 ani a pierdut controlul autoturismului Volkswagen Golf pe care îl conducea din direcția Centurii de Nord către Hanul Doctorului şi s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat decesul tinerei de 18 ani, pasageră pe locul din dreapta faţă a autoturismului şi rănirea uşoară a şoferului şi a altor doi pasageri, în vârstă de 15 şi respectiv 17 ani. 

„Marţi, în jurul orei 3.00, un tânăr de 16 ani a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea şi s-a răsturnat. În urma accidentului a rezultat decesul unei fete de 18 ani, rănirea uşoară a şoferului şi a celorlalţi doi pasageri. În urma testării (şoferului -n.r.) a rezultat o alcoolemie de 0,49 mg/l”, informează IPJ Dolj.

Poliţiştii i-au întocmit minorului dosar penal pentru mai multe infracţiuni: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Autorul accidentului este fiul judecătoarei Cecilia Uncheașu, de la Secția Litigii de Muncă și asigurări sociale a Tribunalului Dolj. Și tatăl acestuia, Dumitru Uncheașu este magistrat la Judecatoria Craiova.