ACCIDENT pe Transalpina. O maşină a căzut în prăpastie. Şoferul, lăsat în agonie de pasagerul din dreapta

Un bărbat din Craiova s-a răsturnat cu mașina într-o prăpastie, pe Transalpina, la ieşirea din Rânca, potrivit România TV. Pasagerul care era în maşină a lăsat şoferul în agonie şi s-a dus să se culce. Bărbatul, grav rănit, a fost găsit de nişte localnici, în şoc hipotermic.

03 oct. 2014, 06:16
ACCIDENT pe Transalpina. O maşină a căzut în prăpastie. Şoferul, lăsat în agonie de pasagerul din dreapta

Accidentul a avut loc, vineri dimineaţă, în jurul orei 3.00, la ieşirea din Rânca, spre Vârful Păpuşa, la peste 1.800 de metri altitudine. Este o porţiune de drum închisă circulaţiei, unde şoseaua nu este finalizată şi nu are parapeţi, însă mulţi şoferi se aventurează pe Transaplina.

Şoferul, un bărbat de 56 de ani din Craiova, transporta marfă cu o dubiţă. Într-o curbă, maşina a intrat în balans şi fiind plină cu marfă, nu a mai putut să o redreseze. A pierdut controlul direcţiei şi a plonjat cu maşina într-o râpă adâncă de peste 50 de metri.

După producerea accidentului, celălalt pasager care se afla în maşină şi-a lăsat colegul în agonie şi s-a dus să se culce la cabana unde fuseseră cazaţi, potrivit România TV. Vineri dimineaţă, în jurul orei 7.30, câţiva localnici care plecaseră la cules de ciuperci l-au găsit pe şoferul maşinii prăbuşite în prăpastie în şoc hipotermic. Au alertat autorităţile la numărul de urgenţă 112.

La faţa locului au intervenit jandarmii montani şi un echipaj de la Ambulanţa din Novaci. Bărbatul a fost preluat de salvare, iar medicii au spus că este în stare gravă, cu multiple traumatisme, inclusiv la coloană. Un echipaj cu medici din Târgu Jiu a sosit la locul accidentului şi a preluat victima.

Vineri dimineaţă, la ora 7.28, am primit un apel la sediul Jandarmeriei, prin care am fost anunţaţi de producerea unui accident la ieşirea din Rânca. Jandarmii montani s-a deplasat la faţa locului şi au găsit o maşină răsturnată într-o râpă. La circa 30 de metri de autoturism l-au găsit şi pe şofer, inconştient şi în şoc hipotermic. Victima a fost luată cu ambulanţa de medicii de la Târgu Jiu„, a declarat la România TV purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei din Gorj, Alin Ivan.

Potrivit primelor informaţii, şoferul şi pasagerul ar fi băut înainte să plece la drum.

CITEŞTE ŞI: Accident FEROVIAR grav. O mamă şi fiica ei AU MURIT pe loc VIDEO