ACCIDENT rutier ÎNGROZITOR soldat cu zeci de morţi şi răniţi, inclusiv copii

Cel puţin trei persoane au murit şi 30 au fost rănite în urma coliziunii dintre un autobuz şi un autoturism Skoda în capitala cehă Praga, a anunţat vineri poliţia locală, relatează site-ul publicaţiei Express.

12 ian. 2018, 18:50

„Coliziunea dintre un autobuz şi un autoturism a provocat moartea a trei persoane, conducătorul maşinii Skoda şi doi oameni care se aflau în autobuz”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Praga, Monika Schindlova.

Dintre cei 30 de răniţi, mai mulţi se află în stare gravă. Unii dintre pasagerii autobuzului nu au fost deocamdată descarceraţi, în condiţiile în care un copac s-a prăbuşit peste mijlocul de transport în comun.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 16.00 în zona Horomerice, una dintre suburbiile din Nord-Estul nord-estice capitalei Cehiei, potrivit express.co.uk.

Poliţia a mai precizat că alte 45 de persoane au fost rănite, între care cinci se află în stare gravă, iar zece mai puţin gravă, iar celelalte persoane au suferit răni uşoare.

Purtătoarea de cuvânt a serviciilor de salvare, Jana Postova, a declarat că „doi copii au suferit răni grave şi au fost intubaţi şi  puşi în comă artificială”

Autobuzul implicat în tragedie aparţine companiei private Arriva şi circula între Praga şi satul Holubice, la Nord-Vest de Praga, potrivit express.co.uk.

Autorităţile anchetează cauzele accidentului.