Accident TERIBIL de autocar. 47 de oameni au murit

Cel puţin 47 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un autocar a căzut într-o prăpastie din vestul Nepalului.

RomaniaTV.net
24 nov. 2014, 09:02
Accident TERIBIL de autocar. 47 de oameni au murit

Accidentul s-a produs joia trecută, dar anunţul a fost făcut abia luni de poliţia nepaleză, în timp ce echipele de salvare au continuat căutările pentru găsirea altor victime.

Joia trecută, un vehicul a ieşit de pe carosabil şi a căzut într-un râu cu ape repezi în districtul Muntelui Jajarkot. Echipele de salvare, care au scos trei cadavre dintre fiarele autocarului, imediat după accident, au mai recuperat alte 44 de cadavre în cursul weekendului. ‘Bilanţul confirmat este de 47 de morţi’, a anunţat comandantul poliţiei locale, Dinesh Raj Mainali. ‘Am găsit toate corpurile neînsufleţite prinse în carcasa vehiculului’, a precizat comandantul, care a adăugat că poliţia caută în continuare să vadă dacă nu mai găsesc persoane decedate în apropierea autocarului. Zece pasageri răniţi au fost spitalizaţi după accident.

Citeşte şi Accident cumplit de autocar: 44 de morţi şi 11 răniţi

Pe lista pasagerilor figurau 45 de nume, dar poliţia crede că şoferul ar fi oprit pe parcursul drumului pentru a lua mai mulţi pasageri care nu au fost declaraţi. Accidentele rutiere sunt frecvente în Nepal unde infrastructura rutieră este de proastă calitate, vehiculele sunt deseori prost întreţinute şi normele de conducere ale unui autovehicul nu sunt întotdeauna respectate.

Chiar în această lună, cel puţin 10 persoane, între care o femeie din Rusia, au murit în coliziunea a două vehicule pe o autostradă din centrul Nepalului. Iar luna trecută, un vehicul supraîncărcat s-a prăbuşit de pe un deal, într-un sat aflat în apropiere de Kathmandu, accidentul soldându-se cu 14 morţi.