Accident TERIBIL în Iaşi. Un mort şi şase răniţi, după ce un microbuz s-a răsturnat pe câmp

Un accident foarte grav a avut loc în localitatea Comarna marți după-amiază. Un microbuz s-a răsturnat după ce a intrat într-un șanț. Mai multe persoane au fost rănite, unele fiind în stop cardio-respirator. O femeie şi-a pierdut viaţa.

RomaniaTV.net
11 oct. 2016, 11:16

Microbuzul venea din Republica Moldova și se îndrepta spre Italia. Porțiunea de drum pe care s-a produs accidentul nu este reabilitată, carosabilul fiind ca de sticlă mai ales din cauza umezelii. După o curbă la dreapta, șoferul a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara carosabilului, răsturnându-se pe câmp, scrie ziaruldeiasi.ro.

În apelul iniţial la 112 s-a anunţat că ar fi vorba despre 5 sau 6 victime, însă la faţa locului ambulanţierii au găsit 7 răniţi. Dintre aceştia, o femeie de aproximativ 50 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a fost proiectată în aer prin trapa microbuzului. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate câteva zeci de minute, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viaţa.

După ce microbuzul s-a răsturnat, bagajele pasagerilor s-au împrăştiat pe câmp, iar poliţiştii au început să le verifice pentru a încerca să stabilească identitatea victimelor.

Din primele informatii, cauza accidentului ar fi fost neadaptarea vitezei la conditiile de drum.

O masina a Institutului de Medicina Legala (IML) a ajuns la locul tragediei pentru a transporta trupul neinsufletit al femeii deecedate la morga. Ceilalti sase pasageri au fost transportati de ambulante la Spitalul Judetean de Urgente „Sfantul Spiridon” şi la Spitalul Clinic de Urgente „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul a iesit negativ. Microbuzul nu apartine nici unei firme de transport, cel mai probabil fiind vorba despre o cursa ocazionala. La fata locului au intervenit si criminalistii, care alaturi de politisti din cadrul Biroului Rutier efectueaza cercetari.